05 August 2009

Syabas Anggota Unit Amal seluruh Negara

JANJI ALLAH UNTUK MU DISEBALIK KEBUNAN SYURGA
____________________________________

Sejak dahulu, lebih-lebih lagi ketika perhimpunan bersih, perhimpunan membantah PPSMI dan yang terbaru perhimpunan memansuhkan ISA, saya merasa cukup terharu dan kagum dengan "unit amal". Kehebatan dan keberanian mereka mengatasi keberanian FRU yang mendepani mereka. Tanpa dibekalkan dengan sebarang senjata, mereka sanggup meredah asap dan pancutan water cannon, sambil melaungkan takbir dan kutukan terhadap undang-undang yang zalim. Saya yakin, kalau FRU hanya berbekalkan sepasang uniform seperti unit amal, sudah tentu mereka akan bertempiaran lari melihat betapa hebatnya gerombolan pembela kebenaran. Tak tentu gaya berterejunan lah mereka dalam sungai Kelang lantaran bingit telinga dengan bunyi takbir.

Itulah hasil dari sebuah semangat perjuangan yang benar. Perjuangan untuk mendaulatkan agama dan keadilan untuk ummat ini. Walau dibelasah dengan ganas dan zalim, namun "jiwa kebenaran" tetap akan meneruskannya. Sejarah telah membuktikan, setiap keanggkuhan dan kesombongan serta kezaliman tetap akan tersembam hina. Hanya masa sahaja yang belum menjelma. Namun janjinya telah termaktub dalam Al-Quraan. Janji itulah yang diyakini oleh "pemuda-pemuda unit amal ini". Mereka yakin, mereka sedang berjuang untuk mempastikan himpunan "yang tidak haram" itu berjalan dengan aman. Mereka bertugas untuk mempastikan pihak polis tidak menganggu keamanan perhimpunan itu. Namun perhimpunan nampaknya berjalan secara agak kurang aman kerana disirami dengan water cannon dan Gas pemedih mata yang sudah tentu bukan dilontar oleh anggota unit amal. Sebenarnya perarakan "Maulidur Rasul" yang diadakan saban tahun itu juga akan jadi tidak aman kalau dikacau dengan asap gas dan semburan air kimia. Tapi perarakan itu jadi aman kerana tiada siapa yang ganggu.

Apa pun ujiannya, ternyata Unit Amal telah berjaya mempamirkan jiwa perjuangan mereka. Mereka bukan budak jaga parking seperti yang diperlekeh oleh puak-puak Umno. Mereka adalah pemuda yang cintakan kebenaran. Pemuda yang bencikan kezaliman. Saya menyeru semua ahli Pas, pastikan anak-anak mereka jika lelaki sertailah unit amal, dan jika perempuan sertailah amal nisa'. Apa lagi yang dapat kita buktikan cinta kita kepada perjuangan ini kalau asyik lari daripada risiko perjuangan.

Syabas unit amal...nun janji Allah untuk kalian di sebalik kebunan syurga.

2 comments:

haliqA said...

salam3..
setuju2..kbranian bbklkn keimann..insyaallah..dbrkatiNya..truskn prjuangn..Takbir!!

MemaLI said...

mereka adalah front-line
mereka sangat berdedikasi

tentera merah... satu unit yang tidak boleh dinafikan keikhlasan mereka dalam menyumbang gerak kerja harakah islamiyah. Mereka hanya ternanti-nanti janji dari ALLAH

takbir!!!